Als mensen een rieten dak zien wordt er vaak gezegd dat het waarschijnlijk een dure verzekering heeft en erg brandgevaarlijk is. Dit is bij een traditionele constructie ook vaak het geval, maar door de moderne technieken van tegenwoordig en het schroefdak is dit tot een minimum beperkt. Dit komt door het gebrek aan zuurstof. Het dak gaat enkel smeulen en is hierdoor beter bestand tegen deze invloeden. De verzekering van een schroefdak ligt dan ook nagenoeg gelijk aan dat van een pannendak. Heeft u een schoorsteen op uw dak die in gebruik is dan is het aan te raden om hier een vonkenvanger in te plaatsen. Deze vangt de kleine brandende asdeeltjes op zodat deze niet op het dak kunnen neer dwarrelen en een brand kunnen veroorzaken.

Wilt u meer zekerheid dan kunt u ook gebruik maken van:
-een sprinklerinstallatie
-brandalarm
-smeltdraad(deze word in het dak gemonteerd)
-Brandvertragende coating

Belangrijk is daarom dat u altijd gediplomeerde mensen inhuurt en niet met de eerste de beste in zee gaat. De overlast en ervaring die u na een brand heeft zijn erg vervelend.

Wij bij Rietdekkers Van Brabant controleren deze zaken altijd en zien er ook op toe dat het goed uitgevoerd word. Voor advies kunt u contact met ons opnemen.